Uz nakti ieleju glāzi ūdens ar sodu tualetes podā, un no rīta tas ir tik tīrs kā jo veikala

Mēs savā dzīvoklī dzīvojam jau desmit gadus. Uzreiz pēc ievākšanās tas mums ļoti patika, taču radās problēma ar santehniku: tualetes pods  kaļķakmens dēļ bija kļuvis pelēks.

Neskatoties uz vairākkārtējiem mēģinājumiem notīrīt sanitāro mezglu, izmantojot dažādus veikalos pieejamos līdzekļus, redzama rezultāta nebija, un beidzot nolēmām tualetes podu nomainīt.

Vēlāk izrādījās, ka problēmas cēlonis nebija iepriekšējo īpašnieku nolaidība, bet gan ūdens kvalitāte. Dažus mēnešus pēc jauno santehnikas ierīču uzstādīšanas uz tām sāka veidoties kaļķakmens, ko bija grūti noņemt.

Risinājumu mēs atradām grāmatā par dabīgiem tīrīšanas līdzekļiem. Ierosinātais līdzeklis izrādījās ne tikai pieejams, bet arī ļoti efektīvs.

Procedūra nav sarežģīta, bet prasa uzmanību detaļām. Četras lielas karotes karbonizētas sodas izšķīdina glāzē verdoša ūdens. Parastā soda no virtuves skapja nederēs. Tā kā soda, mijiedarbojoties ar verdošu ūdeni, sāk putot, tā jāpievieno uzmanīgi, nelielās porcijās, un glāze jānovieto izlietnē.

Iegūto sastāvu ielej tualetes podā, darot to uzmanīgi, lai šķīdums nenokļūtu uz santehnikas virsmas. Jāizvairās no riska sabojāt tualetes poda glazūru verdoša ūdens radīto temperatūras atšķirību dēļ.

Procedūru labāk veikt naktī, kad tualete netiek lietota. To var veikt arī no rīta, pirms visi atstāj māju. Galvenais ir vairākas stundas nenolaist ūdeni.

Lasi vēl: Vecie dvieļi atkal žilbinās ar tīrību: tauki un traipi pazudīs ar 1 ģeniālu triku

Pēc “mērcēšanas” aplikumu noņem ar birstīti. Turklāt sodu var izmantot kā profilaktisku līdzekli vai palīgu cīņā ar jau esošām problēmām.

Iesaki šo rakstu citiem!

Leave a Comment